Alarm sistemleri; gasp, hirsizlik, soygun, yagmalama, yangin, eve zorla girme, saglik sorunlari, tehdit, taciz ya da tecavüz gibi vakalari önlemek adina kurulan koruma sistemleri kategorisini olusturmaktadir. Alarm mekanizmasi, kurulduktan sonra gerekli durumlarda yardim saglayan elektronik çözüm sistemleri olmaktadir. Mekaniniza, konumunuza ve bütçenize uygun olarak seçeceginizin alarm sistemleri, tercihleriniz dogrultusunda evinizin ya da isyerlerinizin belli noktalarina monte edilmektedir.

Alarm sistemleri temel olarak, istenmeyen durumlarin meydana gelmesi halinde, kullanicilarini uyarmaktadir. Alarm sistemi, belirlenmis olan istenmeyen olay ve durumlari algilayarak harekete geçer. Istenmeyen durumlar degiskenlik göstermekle birlikte; kapilarin ya da pencerelerin açildiginin algilanmasi, mekanda hareket eden canli bir varligin algilanmasi, çesitli siddetlerde darbelerin fark edilmesi, cam kirilmalarinin tespit edilmesi, gaz kaçagi oldugunun anlasilmasi, ortamda isi ve duman artisi gözlenmesi gibi durumlar alarmi tetikleyen temel etmenler

olmaktadir. Ayrica, kullanicilar kendilerini tehdit eden unsurlar meydana geldiginde, paniklediklerinde ya da bir tehlike oldugunu düsündüklerinde / fark ettiklerinde alarm yardim butonuna basarak, istenmeyen durumun tespit edilmesini ve gerekli yardimin çagrilmasini saglayabilmektedirler. Hatirlatmak gerekir ki, nelerin tehdit ya da tehlike olarak algilanacagi, alarm sistemi kullanicisinin istek ve taleplerine göre sekillenmektedir. Müsterinin yasam tarzi ve hatta hareket etme rutini dahi alarmin aktive olmasinda etkindir.